Semestra i Stockholm

I tider av klimatmedvetenhet och oroligheter ligger det nära till hands att inte resa över halva jordklotet för att hitta ett semestermål. Och det kan finnas guldkorn närmre än man anar. Alla svenskar har med all säkerhet något spännande kvar att upptäcka i Sveriges huvudstad, Stockholm. Kanske speciellt om man bor i eller nära Stockholm. För vi har en tendens att inte besöka turistmål och evenemang i vårt närområde på samma sätt som vi gör när vi reser långt bort. Kanske för att vi tänker att staden finns kvar och man kan besöka attraktionerna en annan dag.

Därför kan det ofta vara så att en långväga turist som tillbringat ett par dagar i en stad har sett mer av stadens sevärdheter än den som har bott där i flera år.

Och när resan inte blir så dyr om vi inte reser så långt så kan man istället lägga mer pengar på att äta och dricka riktigt gott eller unna sig ett lyxigt hotell för att verkligen få semesterkänslan.

Med all säkerhet har dina vänner eller släktingar i Stockholm inte heller upplevt allt som finns att göra i staden. Därför kan en idealisk present när någon fyller år, eller om du blir bortbjuden till någon vara ett presentkort på upplevelser i Stockholm. Det kommer garanterat uppskattas mer än någon pryl eller blommor.

Men det behöver inte bara vara Sveriges huvudstäder som kan bjuda på nya upplevelser. Även Sverige har ett flertal öar som framförallt sommartid är väl värda ett besök. Det finns säkert flera svenska öar som du ännu inte har besökt, även om de flesta av oss har varit på Öland och Gotland.

För att inte tala om alla små orter med lokala specialiteter och mysiga små fik. Med internet som hjälp är det lätt att hitta tips att besöka även i den minsta av orter och om inte annat kan det vara trevligt bara att se en annorlunda miljö, titta på omgivningarna och filosofera kring livet.

Så som man brukar säga, man ska inte gå över ån efter vatten. Ditt bästa semestermål kanske finns närmre än du anar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva − tre =