Kanarieöarna

Kanarieöarna är ett klassiskt resmål för svenskar. Men det finns  några mindre kända kaniareöar som är riktiga guldkorn.

El Hierro

En liten ö som ligger långt ut i sydväst. Naturen är spektakulär och här råder totalt lugn. Många kommer hit för dykningen som bjuder på bland annat undervattensgrottor, sjunkna skepp och lavatunnlar. El Hierro är ön för dig som inte är så noga med barhäng, shopping och sandstränder, i utbyte får du istället lugn och ro och orörd natur.

La Gomera

Ön är grön och frodig och du kan bland annat uppleva urskogen och nationalparken Valle Gran Rey. Eftersom det är höga berg och djupa dalar använde man förr ett slags visselspråk kallat ”el silbo” för att kommunicera över de djupa ravinerna. La Gomera ligger nära Teneriffa och eftersom det bara tar 40 minuter med båten från Los Cristianos kan du också åka hit på en dagsutflykt om du är på turistresa, men vill komma bort en stund.
Den dimhöljda nationalparken Garajonay ligger mitt på ön och här finns en av europas äldsta urskogar.
La gomera har ett behagligt klimat året runt och även under de kallaste månaderna januari och februari är det runt 20 grader.

La Palma

Eftersom ön ligger så högt över vattnet är det perfekt för dig som vill testa paragliding, klättring, vandring, dykning och mountainebiking. La Palma är ingen egentlig turistö, så hit ska man helst åka för att koppla av i de vackra omgivningarna. Ön är också känd för sina handrullade cigarrer, söta bakverk och stjärnbeströdda himmel.