Hotelltips

Att välja ett hotell när man ska till en ny stad är inte det enklaste.
Geografin är avgörande. Du vill inte ha ett hotell som ligger på andra sidan staden i förhållande till de evenemang du ska gå på.

Ibland är vistelsen fullspäckad med aktiviteter och hotellet har som enda syfte att ge en stunds nattvila mellan aktiviteterna eller innan hemfärd och ibland åker man bara iväg för att koppla av och ha det lugnt och skönt och hotellvistelsen är en stor del av upplevelsen.

Ibland åker man ensam och det räcker med en yta tillräckligt stor för att man ska kunna sträcka ut sig och ibland är man ett större sällskap så att hotellrummet också ska fungera som en mötesplats och umgängesrum.

Syftet med resan avgör alltså till stor del kraven på hotellet och naturligtvis har priset också en avgörande betydelse. Det känns ofta onödigt att betala för ett lyxigt hotellrum om man kanske bara är där några timmar och om man ska spendera tiden i den besökta staden i utkanten av staden är det naturligtvis onödigt att boka ett hotellrum nära centrum som då ofta också blir betydligt dyrare än om man hittar ett alternativ i utkanten där man ska genomföra planerade aktiviteter.

Innan man ska boka hotell  kan det vara en bra ide att dels titta på recensioner men även försöka hitta personligt skrivna guider om hotell i olika städer. Det kan vara hemligheten för att hitta genuina och väl utvalda hotell. Hotell som folk verkligen gillar och som de flesta förhoppningsvis uppskattar. Och som är prisvärda oavsett vilken prisklass det handlar om. Oavsett om det är ett vandrarhem eller ett lyxhotell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 − fem =