Fijiöarna

Republiken Fijiöarna, (Fiji, Fidji, Fidzji) är en stat bestående av en ögrupp i södra Stilla havet. Landet består av runt 333 öar av vilka ungefär 110 är bebodda. De tre största öarna är Viti Levu, Vanua Levu och Kadavu.

Viti Levu

Viti Levu är drygt 10 000 kvadratkilometer stor och här bor 75% av fijis befolkning. Det finns många aktiviteter man kan sysselsätta sig med. Det finns goda möjligheter till kajak eller forsränning t.ex. vid Namosi

Ön har inte de vackraste stränderna, men Natadola beach kan bjuda på en avkopplande dag på stranden. Annars kan man åka till någon av de kringliggande öarna t.ex. Nananu-I-Ra är en liten paradisö på nordsidan av Viti Levu för den som vill leva mer avskilt från den moderna världen. Ön har långa vita sandstränder med palmer och ett rikt djurliv, med fantastiska undervattensmiljöer.

Vill man ta det lite lugnt kan man också besöka öns Fiji Museum, som ger en inblick i fijis historia, kultur och livsstil.
Andra sevärdheter är Sigatokas sanddynor, Fortet vid Tavuni ich Ka Levus kulturcenter.
Det finns gott om hotell i varierande prisklass över hela ön, de flesta kring Nadi och Suva.
Det finns flygplats både i Nadi (Nadi international airport)och Suva (Nausori international airport)

 

Vanua Levu

Vanua Levu kan bjuda på både spänning och avkoppling. Öns huvudturistmål är den charmiga staden Savusavu medan större delen av lokalbefolkningen bor i öns största stad, Labasa på öns norra del. Här finns också en mängd annanas och sockerörsplantage.
Sydöstra delen av ön består av ett vackert landskap med regnskog, kokosnötplantage och vackra havsvyer.

Det finns goda möjligheter till fin kajakpaddling, dykning och snorkling kring ön som också har ett rikt djur och fågelliv.

Kadavu

Den 410 kvadratkilometer stora ön är kuperad och har flera höga berg. Ön har ingen egen flygplats, så man får ta sig hit sjövägen.
Det finns goda möjligheter till snorkling, dykning, kajakpaddling, sportfiske, vandring och fågelskådning. Den västra delen bjuder också på bra surfställen.