Charter

Med en charterresa eller turistcharter menas traditionellt där ett helt flygplan används som del av en paketresa, i vilken resa, boende och eventuellt mat med mera säljs i ett paket. Men skillnaden mellan charter och reguljärflyg har blivit mindre, då researrangörerna sedan ett antal år också ofta säljer flygstolar i charterflygningarna. Skillnaden är att charterflygningar inte ingår i systemet för flygbokningar utan biljetter säljs via arrangörer och resebyråer.

Charterflygningar går endast under en viss turistsäsong, vilken beror på resmålets karaktär. Plan går normalt en viss rutt oftast en gång varje eller varannan vecka, eftersom charterresan oftast varar så länge.

Fördelar med charter

Genom att de flesta på ett charterflyg deltar på samma resa, ofta bor på samma hotell och stannar lika länge uppstår ofta en form av gemenskap och man känner sig bekväm med att bekanta sig med de andra i resesällskapet. Medföljande reseledare brukar också bidra till en god stämning. Vidare behöver men inte läsa på så mycket i förväg kring lokaltrafik och kartor, då man ofta slussas vidare till boendet och ges möjlighet att delta i organiserade utflykter.

Nackdelar med charter

Nackdelen med många charterresor är att man riskerar att uppleva väldigt lite av värdlandets kultur. Man umgås antagligen främst med de andra deltagarna på samma charterresa och mat och språk är ofta lik det man är van vid hemma, även om det finns undantag.
Genom att man inte behöver sätta sig in i den lokala geografin är det många som kommer hem utan att riktigt veta var de varit, eller sett något utöver hotellet de vistats på.

Res billigt

Oavsett om du reser långt eller kort har du nytta av att vi ger dig semestertips i sverige och utomlands och hjälper dig att hitta billigaste resan.
Flyg billigt så kan du vara borta längre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 − 4 =